CONCERT DE DESCHIDERE

Vineri, 27 octombrie 2023, ora 19.30

Palatul Bragadiru

Calea Rahovei, nr 147-153, București

Prin tema din acest an, On the Couch, vă propunem o călătorie în intimitatea emoțiilor umane. Este cunoscut faptul că terapia prin muzică poate fi unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru vindecarea corpului și al sufletului, așa că vă invităm pe o canapea imaginară, să ascultați cum muzica se transformă în liniște.

Rezumarea în câteva cuvinte a calității deosebite a aranjamentelor Janoska nu este o sarcină ușoară: sunt incursiuni paralele în teritoriul clasic și în tărâmuri îndepărtate ale repertoriului muzical, în care muzicienii își exercită creativitatea spontană pentru a modela o muzică inovatoare și palpitantă, care trăiește și respiră.
 Aceste transformări incomparabil de prietenoase pentru public sunt opera a trei frați din Bratislava – Ondrej și Roman Janoska la vioară și František Janoska la pian – împreună cu Julius Darvas, cumnatul lor, la contrabas. Un lucru pe care cele două familii îl au în comun este tradiția lor activă de muzicieni. Familia Janoska face muzică de șapte generații, iar Julius Darvas se bazează pe trei generații și mai mult de contrabas. O altă calitate pe care o au în comun membrii ansamblului este o educație clasică de primă mână și realizări solistice premiate.

Artiști